ANMÄLAN

Följ med till Nerja och bergsbyn Frigiliana i södra Spanien i vår för en veckas yoga och vandringar. Tre ledare tar hand om dig hela veckan och vi är väldigt måna om att du ska få koppla av och ha det riktigt härligt på alla sätt.

Vi bor i bergsbyn Frigiliana, utsedd till “Andalusiens vackraste by”, 300m över havet med en fantastisk utsikt över kusten och Nerja som ligger 6 km bort. (Se bilder på boendet här)

Dagarna kommer att inledas med skön yoga uppe på takterassen i huset vi hyr. Under veckan ingår fyra härliga vandringar. Vi kommer att vandra i bergen och ravinerna kring Nerja, längs den spännande strandlinjen och även bege oss högre upp och vandra på Sierra Nevadas sydsluttningar. Vandringarna är lätta till medelsvåra, det räcker med en god grundkondition för att följa med. Det finns också tid för eget utforskande och vila.

På kvällarna samlas vi till goda middagar i huset och sedan rullar vi ut yogamattorna ute på terassen igen för ett lugnt skönt yogapass och kvällsmeditation.

Klicka här för att anmäla dig eller till ulrika@yogavandring.se, 070-617 2817

UPPLÄGG (mindre ändringar kan förekomma):

Onsdag 3 april

15:30 Upphämtning på flygplatsen i Malaga för transport till Frigiliana

16:30 Tilldelning av säng och samling med information och lite snacks. Tid för att titta runt lite i byn.

18:30  Middag i huset

20:00  Yoga på takterassen

Torsdag 4 april

7:00 Morgonmeditation och yoga på terassen i soluppgången

8:30 Frukost

10:00 – 13:30 Besök på den lokala marknaden, lunch i byn, egen tid.

13:30 Vandring i ravinen Higueron ner till Nerja.

Här vandrar vi i flodfåran ca 7km mellan höga bergväggar med start mitt i Frigiliana. Vi går nerför en backe och runt en krök och vips hamnar vi i tyst, vild och vacker natur fast vi är så nära bebyggelse. Underlaget är bitvis stenigt och beroende på vattenståndet när vi är där kan vi behöva skutta över vatten eller kanske vada litegrann.  I Nerja finns sedan tid för shopping, att besöka Balcon de Europe och titta runt i den mysiga stadskärnan. Vi tar lokalbussen tillbaka till Frigiliana (ca 10 minuters resa).

18:30 Middag i huset

20:00 Kvällsyoga på takterassen

 

 

Fredag 5 april

7:00 Morgonyoga på takterassen

8:30 Frukost

9:30 Vandring längs havet

Vi åker bil österut för en vandring nära havet mellan två av de kanske finaste stränderna på den här kusten. Vi kommer att gå en vacker led genom hjärtat av en naturpark mellan dessa två stränder. Stigen tar oss  upp på höjder, genom tallskog och via flera avskilda vikar och stränder, en del av dem är annars bara tillgängliga med båt eller via en lång simtur.

Vandringen är ca 10km och tar ca 4 timmar. Vi äter vår medhavda lunchmatsäck utomhus och när vi är framme får vi skjuts tillbaka till Frigiliana.

17:30 Yoga på takterassen

19:00 Middag

 

Lördag 6 april

7:00 Frukost

8:00 Vandring Cueva de Nerja
Den här vandringen är ca 14km och vi går från Frigiliana till Nerjas berömda grottor. Vi startar i soluppgången och ser solen stiga bakom de höga bergen.  Vi har med oss matsäck som vi äter utomhus. När vi kommer fram finns möjlighet att besöka grottorna till egen kostnad. Vi får skjuts tillbaka till Frigiliana.

17:00 Yoga på takterassen och snacks. Middag på egen hand – det finns möjlighet att fixa själv i köket eller besöka någon av Frigiliana eller Nerjas många mysiga restauranger.

Söndag 7 april

8:30 Frukost (ca-tid beroende på önskemål)

Den här dagen kan du ta sovmorgon och välja själv hur du spenderar din dag. Kanske vill du göra en utflykt till Malaga (ca 50 minuters bilresa), vara på stranden, shoppa, sola vid poolen eller ge dig ut på vandring på egen hand. Vi tipsar om olika aktiviteter.

18:30 Samlas vi för middag i lägenheten

20:00 Yoga på takterassen

 

Måndag 8 april

7:00  Morgonyoga på terassen

8:00 Frukost, då vi också packar lunchmatsäck

9:00 Avresa Vandring på Sierra Nevadas sydsluttningar
Vi kör eller tar buss upp i de vilda bergen i bergskedjan Sierra Nevada. Vi startar vandringen i en sömnig andalusisk by där gatorna kantas av höga gröna träd och turistfällor känns väldigt avlägsna. När vi var här i september pratade inte ens personalen på den lilla turistbyrån engelska. Från byn utgår flera fina leder. Den vi väljer är ca 9 km. Den startar ganska brant uppför och går sedan uppe på berget längs anlagda vattenkanaler. Vi äter vår picknick-lunch i vackra Nunnornas trädgård, en oas att se fram emot när vi strävar uppåt. Det är en gammal klosterruin med sköna bänkar, höga skuggande träd där vi kan fylla på flaskorna med det vanligtvis så exklusiva vattnet direkt från källan.

16:00 Återfärd till Frigiliana

18:30 Middag

20:00 Kvällsyoga

 

Tisdag 9 april

7:00 Yoga

8:30 Frukost

Den här dagen vandrar du på egen hand eller spenderar tiden på det sätt som passar dig. Vi rekommenderar varmt den lättare vandringen till Acebuchal, “den gömda byn”, som ligger i bergen ovanför Frigiliana. Det är en väldigt speciell plats med en omtyckt restaurang.  Det går att vandra hela vägen dit, eller ta taxi första biten och sedan vandra ca 3 km längs en fin grusväg, omgiven av bergen och utsikt över dalarna, med den friska doften av pinjeträd i näsborrarna. Vill du ha lite mer utmaning kan du ta dig upp på berget El Cielos topp.

17:00 Yoga på terassen

18:00 Middag – Johanna lär oss att göra goda spanska tapas som vi sedan äter tillsammans.

 

Onsdag 10 april

Hemresedag. Taxin hämtar oss tidigt för att ta oss till flygplatsen i tid för morgonflygen då många flygbolag flyger före 7:00.

 

Pris: Early bird 10 900:- vid bokning senast 30 november, sedan 11500:-  (hälften betalas vid bokning, andra hälften i april)

I priset ingår:

– 7 nätters övernattning i 2- eller 3-bäddsrum (1 badrum till varje rum) i ett fint boende med terasser, tillgång till pool, rymliga sällskapsytor. Boendet ligger i den vackra bergsbyn Frigiliana alldeles nära Nerja. (Se foton)
– Helpension utom 4 måltider*
– 1 eller 2 yogapass varje dag (utom avresedagen)
– Fyra guidade vandringar inklusive transporter
– Transport till och från flygplatsen (gemensam minibuss ca kl 15:30 från flygplatsen 3/4 och ca 04:30 tillbaka på avresedagen. Reser du andra tider bekostar du transfer själv)
– Förträff i Varberg i mars med yoga och fika.
– Tre trevliga och kunniga ledare som ser till att ta riktigt väl hand om dig hela veckan.

Ingår ej:

  • Flygresa. Vi kan hjälpa till med bokning och tips. Ryan Air flyger direkt från Göteborg dessa datum (pris från 1300:-/ToR).
  • *4 måltider (3 luncher och 1 middag) – du kan laga till något i köket eller äta god mat ute för runt 150:-.

Anmälan och betalning:
Anmälan görs via: https://www.simplesignup.se/event/141226
eller direkt till Ulrika via mail ulrika@yogavandring.se eller mobil 070-617 2817.

Vid anmälan betalar du halva priset. Din plats reserveras när anmälningsavgiften har betalats. Resterande del betalas 10 april.

 

Ledare: Ulrika Sandström och medhjälpare Catharina Henningsson och Johanna Vonasek
Jag som leder resan heter Ulrika och är beteendevetare och yogalärare från Varberg. Jag startade yogavandring.se för fem år sedan och har hittills arrangerat över 60 uppskattade yogavandringar resor och retreater i Sverige, Spanien och på Bali. Du kan läsa mer på  www.yogavandring.se. och www.narautveckling.se

Jag har satt ihop paketet och håller i yoga och utflykter. Vi gör Sama yoga som är en intutitiv, öppen och skön form av hatha yoga som välkomnar det som är, hur det än är. Passen är omväxlande, jordnära och hjärtliga. Jag har en examen i psykologi med inriktning på hälsopromotion och intresserar mig mycket för forskning kring yoga och psykologi, det brukar märkas i passen.

Catharina är yoga och vandringsfantast som förutom att hon är en underbar person också har varit med på över 20 yogavandringar. Catharina har varit med och format resan och hon hjälper till med organisation och stöd där det behövs.

Johanna äger den stora lägenheten vi hyr och är ett energiknippe med stor lokal kännedom. Hon kommer sköta måltiderna och transporter från och till flyget och till vandringarna.

Skicka ett mail till ulrika@yogavandring.se för anmälan eller om du har frågor.

 

Kammarkollegiet och resegarantin:
Den här resan är försäkrad hos Kammarkollegiet enligt paketreselagen vilket innebär att du har en ekonomisk trygghet om resan skulle bli inställd.