Distans:           Dagsturer på runt 12km
Natur:              Skog (Åkulla bokskogar), sjöar, berg. 
Underlag:        Mest skogsstigar
Tid:                  Torsdag 18:00 – Söndag 14:00

BOKA HÄR

Det här blir årets längsta vandringsretreat, flera dagar med yoga och skogspromenader, kravlös återhämtning för kropp och själ. Vi kommer att bo bekvämt och ge oss ut på dagsvandringar med minimal packning. Du behöver inte tänka på något, allt är förberett. Vi bor på jättefina Enebackens kraftkälla (se bilder längre ner), en plats med en rofylld atmosfär som tar hand om oss på bästa sätt. Vi har hela kursgården för oss själva och sover i sköna sängar (4-bäddsrum med möjlighet att bo i dubbel- eller enkelrum mot tillägg) och gör yoga i den ljusa salen morgon och kväll.

Efter morgonyogan knyter vi på oss skorna för att ge oss ut i bokskogarna kring Åkulla som troligen börjat skifta i vackra höstfärger. Vi kommer att ta olika dagsturer, speciellt utvalda pärlor till stigar som leder oss runt sjöar och genom bokskogarnas pelarsalar, förbi fårhagar och vattendrag. Vi har med oss matsäck så att vi kan äta lunch utomhus, en dag lunchar vi på Ästad vingård. Ute i skogen pausar vi för att uppleva naturen och träna oss i att upptäcka allt som finns i nuet, ljud, dofter, färger och former, känslan av luften mot kinden eller kanske en kotte i handen. Naturen är en perfekt träningsplats för att landa och träna mindfulness.

Sent på eftermiddagen kommer vi tillbaka till Enebacken och slappnar av med återhämtande yin-yoga och en skön dusch före middagen som tillagas av vår kock Hanna Eneslätt. Det finns möjlighet att lägga sig på den välgörande infrabädden eller massagebädden.

Lördagen kommer att vara en tyst dag, för att ge dig chansen att ännu mer få vila från intryck. Då pausar vi från samtal och mobiltelefoner.

Efter lunch på söndagen avslutar vi retreaten men jag vågar lova att effekterna kommer att hålla i sig länge. 🙂

 

Pris: 4800:-  (inkl. 3 övernattningar med frukost, 3 middagar, 3 luncher, fika, 6 yogapass, infrabädd/massagebädd och guidade vandringar med närvaroträning och ibland yoga i naturen)

 

Upplägg:

Torsdag
  • Samling och middag på Enebackens kraftkälla.
  • Yin-yogapass för djup avslappning och god sömn
 .
Fredag
  • Meditation och yoga före frukost
  • Dagsvandring ca 5 timmar i skogen, lunch ute i naturen
  • Återhämtande yoga och sedan middag
 .
Lördag – tyst dag
  • Meditation och yoga före frukost
  • Dagsvandring ca 5 timmar, lunch i skogen
  • Återhämtande yoga, middag
 .
Söndag
  • Meditation och yoga före frukost
  • Kortare vandring som avslutas med lunch.

 

BOKA HÄR

Bilder från Enebacken: