Ulrika Sandström

Ulrika har utövat yoga sedan 2001, till en början för att återhämta sig från stress. För att fördjupa sin praktik utbildade hon sig till yogalärare och var 2007 i den allra första gruppen av internationellt certifierade Samayoga-lärare utbildad av Sky Akasha och Swami Vagishananda. Utbildningen innehöll även studier i yogafilosofi (Vedanta).

Ulrika är beteendevetare med en examen i psykologi med inriktning på hälsopromotion från Göteborgs universitet med påbyggnadskurser i samtalsmetodik och ledarskap. Ulrika är uppvuxen i skogarna utanför Varberg och 2012 tog hon steget att kombinera sin passion för yoga, meditation, hälsa och natur och grundade yogavandring.se. Den första yogavandringen höll hon 2012.

På senare år har Ulrika fördjupat sin meditationspraktik och håller kurser i meditation och mindfulness med kunskap hämtad både från senaste forskning från väst och de urgamla teknikerna från öst. Hennes största inspiration är från lärare som Adyashanti, Eckhart Tolle, Radha, Tara Brach m.fl.

Ulrika leder yogaklasser i Varberg. Hon håller även coachande samtal och skriver och bloggar om hälsa och psykologi på nätet och i lokaltidningen.

Per Gunnarsson

Per har sin bakgrund i buddhistisk meditation och har fått sin meditationserfarenhet under många buddhistiska retreater i Sverige, Norge, Storbritannien och Australien. Efter att ha varit på retreater med många olika meditationslärare har han fastnat för två lärare (Ajahn Brahm och Adyashanti) vars sätt är inriktat mycket på vänlighet, glädje och att göra meditation till något enkelt, naturligt och ansträngningslöst.

Efter att Per börjat med yoga och funnit att det är en mycket bra kombination med meditation så hittade han sin lärare Sky. Även Sky har mycket fokus på att yogan ska innehålla mycket vänlighet och omtanke. Filosofin är att alla ska känna att de är bra på yoga precis som de är just nu. Per har gjort sin yogalärarutbildning hos Sky på Bali och tillbringat ett par månader per vinter de senaste åren nere på Bali för att fördjupa sin yoga ytterligare. Per är även utbildad yinyogalärare för Sofie Ringsten på Yogayama.

Pers elever uttrycker ibland saker som att:

Det är alldeles lugnt i huvet.

 

Jag känner mig så snäll.

 

Jag har mer tålamod med människor runt omkring mig nu.