Yogavandringarna har ingen religiös koppling men de sju nyckelorden för en traditionell pilgrimsvandring passar ändå väldigt bra:

Långsamhet
Det är så viktigt att stanna upp då och då. På en vandring går allt lite långsammare och känslan av närvaro blir starkare.

Frihet
Att vara utomhus i friska luften och komma nära naturen ger frihetskänslor. Yogavandringar kan hjälpa dig att bryta upp från instängdhet och höga krav och ge dig tillgång till dej själv och dina möjligheter. Och yogan frigör stela leder och muskler och låter sinnet bli friare från oro och grubbel.

Enkelhet
Allt är förberett så att du kan slappna av och bara vara. Måltider serveras, sängar står klara, stigarna är undersökta i förväg. I enkelheten hittar vi det mest omedelbara i livet.

Tystnad
Vi går alltid en del av vandringen i tystnad. Vi tar en paus från det överväldigande inflödet av brus som omger oss och lyssnar till naturen och tystnaden. Där kan vi uppleva den lugna andningen i livet.

Bekymmerslöshet
Mindfulness och närvaroträning går som en röd tråd genom alla vandringar och hjälper oss bli kvitt grubbel om det som varit och gnagande oro om framtiden och istället vara närvarande i nuet.

Delandet
Det brukar bli en speciell samvaro på våra vandringar. Vi delar upplevelsen och du delar med andra det du vill om vem du är men kan också välja att gå helt i tystnad. Samtalen brukar hamna på ett lite mer djupare plan än vanligt och handla om det som är verkligt viktigt i livet.

Andlighet
Våra vandringar har ingen religiös anknytning men känslan av att vidga perspektivet till något större än oss själva finns där. Vi lugnar tankarna och upptäcker kanske ett stilla skratt inombords.