Alla kan yoga, jag vill verkligen förmedla att du inte behöver vara vig eller kunna stå på huvudet för att komma till yogamattan!

Du behöver ingen tidigare yogavana för att vara med på passen. Yoga handlar inte om prestation utan att möta sig själv och sin kropp där den är och lära sig att acceptera sig själv fullt ut, med alla ens konstigheter och härligheter.

Du är välkommen “i befintligt skick” – kom om du är stel som ett kylskåp, om kroppen är full av rastlöshet, om hjärnan konstant snurrar av tankar, om du aldrig provat yoga eller har lång erfarenhet. Sama yoga är en intuitiv, öppen och skön yogaform som välkomnar det som är, hur det än är. Passen är omväxlande, jordnära och hjärtliga.

Vi tränar styrka, balans, smörjer lederna, tar hand om inre organ och tränar oss i avslappning och andning. Framförallt är jag intresserad av hur vi tränar upp vår formbara hjärna och vårt nervsystem med yogan, så att vi kan bli lugnare, gladare och mer närvarande och tålmodiga.  Ibland använder vi rösten och sjunger ett mantra eller två, då kan man lyssna eller vara med.

Jag lär ut Samayoga, en mjuk form av Hatha yoga som fokuserar på inre balans, energi och kroppskännedom. Nedvarvande men även lite svett och utmaningar om man vill. Vi gör också andningsövningar, avslappning och meditation.

Jag har utövat yoga i 18 år och yogan har varit en källa till återhämtning efter stress för mig, ett sätt att bli mer medveten och närvarande. Det är en så viktig del av mitt liv att jag gärna vill föra den vidare, därför bestämde jag mig för att utbilda mig till yogalärare.

2007 var jag klar med en internationell certifiering enligt Yoga Alliance, för lärarna Sky Akasha Chaitanya och Swami Vagishananda Saraswati. Utbildningen innehöll även studier i Vedanta. Jag är också diplomerad barnyogalärare.

ulrika_yoga_bali

 

Nyvaken morgonmeditation i soluppgången på ön Lembogan i januari. Balis fastland skymtar i bakgrunden.