top of page

ons 24 apr.

|

Nerja

Nerja med Alhambra och matlagningskurs

Premiär för en specialresa i Nerja där skön yoga och lite vandring kryddas med något som har efterfrågats - nämligen matlagningskurs med vår kock Kathrin och en heldag i Granada med besök på Alhambra. Max 9 deltagare.

Fullbokat, maila ulrika@yogavandring.se för väntelista
Maila ulrika@yogavandring.se
Nerja med Alhambra och matlagningskurs
Nerja med Alhambra och matlagningskurs

Tid och plats

24 apr. 2024 16:30 – 28 apr. 2024 11:00

Nerja, 29780 Nerja, Málaga, Spanien

Om evenemanget

Välkommen till några sköna dagar i Nerja i bekvämt boende i stora lägenheter med gemensam pool. Det blir som vanligt yoga och vandring men också en heldagsutflykt upp till Granada och det över 1000 år gamla världsarvet Alhambra, och en matlagningskurs med vår kock Kathrin Söderberg. Allt i samma vänliga, omhändertagande kravlösa atmosfär som vi är kända för.

Vi har tagit med 11 grupper hittills till Nerja och det känns roligt att denna gång erbjuda ett helt nytt program.  

Förutom Alhambra kommer vi att ha ett yogapass på stranden och gå en ny vandring genom Gamla stan i Nerja och sedan västerut längs med vattnet. Yoga hemma vid boendet bredvid poolen, där du också kommer att ha tid att ligga och sola och bada mellan upplevelserna. Ett inslag som tidigare deltagare känner igen är en vandring i ravinen från bergsbyn Frigilliana till Nerja.

Ledare: Ulrika Sandström och medhjälpare Catharina Henningsson (scrolla ner för att läsa mer om oss)

Pris:  8900:-

I priset ingår:

 • Förträff online med yoga, information och möjlighet att ställa frågor
 • 4 nätters övernattning i tre stora lägenheter (80m2) där ni sover i 2- bäddsrum eller eget rum med dubbelsäng (enkelrumstillägg 1450:-). Tre personer i varje lägenhet som har vardagsrum, uteplats, kök och två badrum. Lakan och handdukar ingår. Pool i trädgården.
 • Helpension utom 3 måltider
 • Matlagningsworkshop med vår egen kock, den fantastiska Kathrin Söderberg 
 • Taxibuss till Granada ToR
 • Inträde till palatset Alhambra
 • Yoga med Ulrika varje dag (utom avresedagen)
 • Två guidade vandringar inklusive transporter
 • Klimatkompensation* för flygresan (läs mer längre ner)
 • Omtänksamma, trygga och kunniga ledare som ser till att ta riktigt väl hand om dig hela veckan.
 • Tillgång till sluten Facebookgrupp där alla kan ställa frågor, tipsa och diskutera

Ingår ej:  Flygresa. Taxi från och till flygplats (vanligen ordnar vi en taxibuss som avgår ca 15:30 från Malaga till boendet, priset för den brukar vara ca 160:-/person, samma för återfärden. Priset beror på hur många som vill åka samtidigt. Många flyger hem med Norwegians tidiga morgonflyg och då avgår taxibussen så att ni hinner med det). 

Vid frågor ring Ulrika 070-617 2817 eller skriv till ulrika@yogavandring.se

Program (detaljer kan ändras)

Onsdag 24 april

17:00 Välkommen

17:30 Yoga vid poolen

18:30 Middag i huset tillagad av vår kock Kathrin

.

Torsdag 25 april

07:00  Yoga vid poolen 

08:30  Frukost 

10:00  Promenad för buss Frigilliana 10:30

11:00  Matdemonstration/föreläsning hos Kathrin

Kathrin kommer att föreläsa och demonstrera och vi får vara med och tillaga flera olika rätter som vi sedan avnjuter tillsammans som lunch. 

14:30 Tid att titta runt i bergsbyn Frigilliana

15:30 Vandring via Rio Higueron tillbaka till Nerja (ca 7km)

Middag på egen hand (på restaurang eller förslagsvis kan du handla något enkelt på den stora mataffären Mercadona som ligger granne med boendet)

Fredag 26 april

07:00 Frukost 

08:00 avfärd Alhambra med egen taxibuss

09:30 Alhambra 

Alhambra är ett mäktigt byggnadsverk och ett typexempel på moriskt arkitektur, som byggdes mellan 800-talet och 1200-talet. Området består av Nasridiska palatsen, borgen Alcazaba m fl byggnader samt vackra trädgårdar och dammar. Det är en väldigt vacker och omtalad plats med en alldeles speciell energi, en av Spaniens främsta besöksmål.  

12:00 (ca) promenad från Alhambra till Granadas Gamla stad Albayzin där vi äter lunch  (egen kostnad)

Albayzin är en labyrint av smala gränder och trappor där man kan gå runt och njuta av dofter av te, kaffe, kryddor och bröd från de små butikerna. Atmosfären ger en mysig känsla av arabisk medeltid och gatorna är vackert stensatta. Det finns flera historiska monument och gott om caféer, barer och restauranger att välja bland.

17:30  Yoga vid poolen

19:00 Middag i huset tillagad av Kathrin

Lördag 27 april

7:00 Promenad till Burriana beach

7:30 Yoga på stranden

9:00 Frukost på stranden

10:00 Vandring genom Nerja och västerut längs vattnet och tillbaka

13:00 Lunch i Nerja eller hemma

17:00 Yoga vid poolen

18:30 Middag i huset (Kathrin)

Söndag 28 april

Frukost från Kathrin (Frukostpaket)

Utcheckning från rum senast kl 11:00

Hemfärd

ANMÄLAN OCH BETALNING

Anmäl dig här på hemsidan. Vid anmälan betalar du 4500:-. Resterande belopp betalar du efter hemkosten.

KAMMARKOLLEGIET

Våra resor och arrangemang är försäkrade hos Kammarkollegiet enligt paketreselagen vilket innebär att du har en ekonomisk trygghet om resan skulle bli inställd.

LEDARE

Ulrika Sandström och Catharina Henningsson. Ulrika startade yogavandring.se för tio år sedan och har hittills arrangerat över 200 uppskattade yogavandringar resor och retreater i Sverige, Spanien och på Bali. Ulrika har satt ihop paketet och håller i yoga och utflykter. Hon leder klasser i Sama yoga som är en intutitiv, öppen och skön form av hatha yoga som välkomnar det som är, hur det än är. Passen är omväxlande, jordnära och hjärtliga. Ulrika är beteendevetare med en examen i hälsopromotion och intresserar sig mycket för forskning kring yoga, hälsa och psykologi, det brukar märkas i passen.

Catharina är yoga och vandringsfantast som förutom att hon är en underbar person också har varit medhjälpare på över 70 yogavandringar. Catharina har varit med på alla tidigare resor till Nerja och hon hjälper till med organisation och stöd där det behövs.

Några kommentarer i utvärderingar från tidigare resor:

"En helt fantastisk vecka med en perfekt kombination av yoga och vandring. Kunniga lärare, superbra boende i vackra Nerja och vällagad och väldigt god & nyttig mat gjorde detta till en perfekt resa för mig, kommer bära med mig energin och minnena långt in i den kalla svenska hösten."

“Det här var det bästa jag gjort! Jag har aldrig känt mig så trygg i en grupp.”

“Allt var över förväntan bra. Jag känner mig uppfylld av alla värmande möten. All frisk luft, vandringar och yoga + den goda maten gör att jag känner mig starkare och mjukare i kroppen än jag gjort på väldigt länge.”

"En fantastisk upplevelse. Så utvecklande på så många sätt. Lever i den känslan än. Gruppen skapade absolut trygghet, utan att känna krav på prestation eller jämföra sig med andra. Gör gärna om det."

"Jättehärligt med lagom med vandring/yoga. Men uppskattar även egentiden som lagts in - det var verkligen lagom med allt. Gruppen var fin! Jag har rekommenderat till många."

"Bäst var den fantastiska sammansättningen av den inre och yttre resan som skedde. Att vara tillsammans med andra och stötta varandra där det behövdes, men att var och en gjorde sin egen resa. Jobbade med sitt eget mående. Fritt från krav."

"Mådde väldigt bra av maten. Blodsockret låg uppenbart mycket stabilare och inget sug efter sötsaker. Gott med något naturligt sött som vi fick efter måltid dock, fikon choklad, mango mm."

"Boendet hade perfekt placering i Nerja med ett lite avskilt läge men ändå nära till både byn & matbutik. Och fantastiskt mysigt med matplatsen, poolen- och framförallt taket där vi gjorde yoga. Så himla bra ställe!"

"Fantastiska vandringar lagom krävande och långa. Vi fick uppleva havet inlandet berg och dalar i en skön blandning. Skulle aldrig tvivla på att göra om dem igen."

"Ledarna var sååå trygga och proffsiga alla tre!!"

"Resan känns i kroppen och i knoppen precis som förväntat men bättre. En riktig energikick tycker både jag själv och resten av familjen. Omgivning mat och samvaro gjorde veckans övningar än bättre. Tre ledare så olika varandra men så bra tillsammans och var för sig - ett vinnande koncept. Älskar kombinationen."

*KLIMATKOMPENSATION

Vi klimatkompenserar alltid flygresorna och på den här resan betalar vi in 250:-/person. Vi sätter in pengarna via myclimate.org och har valt ett trädplanterings-projekt i Nicaragua. Detta program kombinerar naturvård med nya inkomstkällor för småskaliga familjeverksamheter. Vår insättning innebär att projektet planterar tillräckligt med träd för att absorbera de växthusgaser flygresan dit släpper ut. Vill du själv bidra kan du betala in t ex via myclimate.org. (Det finns fler organisationer som erbjuder klimatkompensation, vi har valt myclimate för att de är väl etablerade och strikt kvalitetskontrollerade.)

Biljetter

 • Nerja specialresa

  2-bäddsrum i stor lägenhet (2 enkelsängar).

  4 500,00 kr
  Slutsåld
 • Nerja specialresa eget rum

  Eget rum med dubbelsäng i stor lägenhet. Tillägg för eget rum betalas senare. OBS HELG-REA 8-11 MARS: BETALA BARA 800:- TILLÄGG (tidigare 1450:-).

  4 500,00 kr
  Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

Event Info: Events
bottom of page