top of page

sön 12 juni

|

Abisko

Yogavandring i Abisko

Följ med oss till Abisko och upplev den svenska fjällvärlden på försommaren med blomsterprakt och midnattssol. Yoga och vandring i fantastisk natur. (Sj släpper tågbiljetter ca 9v före avresa)

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Yogavandring i Abisko
Yogavandring i Abisko

Tid och plats

12 juni 2022 16:00 – 17 juni 2022 11:00

Abisko, 981 07 Abisko, Sweden

Om evenemanget

Yoga, vandring och natur, ge dig själv tid och redskap att må bra och att utvecklas. Följ med oss till Abisko och upplev den svenska fjällvärlden på försommaren med blomsterprakt och midnattssol. Till Abisko åker du hållbart med tåget hela vägen, vårt boende är på gångavstånd från stationen.

(OBS: Just nu ser det ut att vara fullbokat på SJ men det beror på banarbete, vi har fått informationen om att det kommer att släppas platser på två tåg ca 9v före)

Längtar du efter stora naturupplevelser och vill lära känna den svenska fjällvärlden? Följ med bort från stress och press till en plats där du andas in frisk luft och kan dricka kristallklart vatten direkt från forsar och bäckar. En möjlighet för egentid som kan vara svår att hitta i vardagen.

Med vandring, yoga, meditation och gemenskap fyller du på din energi och livskraft. En möjlighet att i nära gemenskap få återhämtning och en tankepaus i livet. Du får med dig redskap för att fortsätta din egen resa när du kommer hem.

Vi bor i en enkel och genuin stuga nära fjällstationen i Abisko. Höga fjäll ramar in den vackra Abiskodalen med sina blommande fjällängar, mäktiga forsar och Skandinaviens största fjällsjö Torneträsk. Varje dag finns möjlighet att följa med på några timmars vandring och de flesta dagar äter vi vår lunch ute. Upplev de stora vidderna, den starka känslan av frihet och av att vara en del av naturen. 

På försommaren blommar fjället, det är mycket vatten i bäckar och forsar och högsäsongen har inte riktigt kommit igång än. Vi vandrar huvudsakligen under tystnad och fokuserar på intrycken från naturen omkring oss. Kroppen blir behagligt trött och sinnet får ro.

Vi gör olika sorters yoga, de flesta inne i Naturrum Abiskos vackra lokaler, lugnare yogaformer där vi är under längre tid i ställningen som yin och restorative men även mera fysiska yogaformer som hatha, vinyasa och flow där vi rör oss in och ut i ställningarna. Pranayama/andningstekniker och meditationer är en del av yogan och vi kommer att pröva flera olika former.

Genom att du får prova på många olika slags yoga, meditation och andningstekniker så har du möjlighet hitta den form som passar dig bäst. Yogan vi gör anpassas till dina förutsättningar och alla kan delta.

Yoga består av två delar, form och innehåll. Formen är ställningarna och innehållet är det som vi gör i ställningarna, den meditativa processen. Det är innehållet som skiljer yogan från annan träning och som gör att vi mår så bra när vi yogar. Något som också är viktigt är att det inte handlar om att bli bra på yoga, det vill säga att göra ställningen korrekt så att det ser snyggt ut, utan det handlar om hur det känns inne i din kropp och i ditt sinne.

Yoga och meditation kan hjälpa oss att få ökad kroppskännedom, bli rörligare och minska smärta och stelhet i kroppen. Men framför allt ger yogan oss en tankepaus utan stress eller krav på prestation. Yogan och meditationen hjälper oss att se klarare och att hantera livets svårigheter lite bättre.

Pris: 8800:- inkl moms  (anmälningsavgift 2000:- betalas vid bokning, resterande 2/5.

Förkunskaper: Inga, men god grundkondition är bra

Detta ingår:

 • Boende 5 nätter den 12-17 juni eller 4 nätter den 18-22 juni i en äkta rustik fjällstuga, Abiskojåkka. Enkelt boende i flerbäddsrum för 4-6 personer. I stugan finns inte rinnande vatten, vi hämtar vatten ute och det finns utedass vid stugan. Du har även tillgång till dusch och WC.  I fjällstugan finns det el och vedkamin som vi eldar i.
 • En guidad fjällvandring per dag i varierande längd.
 • Samtliga måltider, frukost, lunch, fika, frukt och middag. All mat lagas från grunden och är huvudsakligen vegetarisk. Frukost och middag äter vi tillsammans i stugan. De flesta luncher äter vi utomhus på fjället. Varje dag efter vandringen fikar vi. Te, kaffe och frukt finns alltid i stugan att tillgå.
 • En eftermiddag/kväll bastar vi i vedeldad bastu vid Torneträsk, Skandinaviens största fjällsjö, som ligger strax intill fjällstugan.
 • En dag tar vi linbanan upp på fjället Nuolja för att titta på den vidunderliga utsikten och yogar på fjällets topp.
 • Två yogapass per dag. Vi gör flera olika typer av yoga som hatha, flow, yin, restorative och vinyasa. Alla kan delta och vi anpassar yogan efter dina förutsättningar. De flesta yogapass är i Naturum Abiskos fina lokaler.
 • Guidade meditationer och andningsövningar/pranayama för minskad stress och ökat välbefinnande.
 • Ett individuellt anpassat restorative yogapass för avslappning och stressreduktion.
 • Ett individuellt program med yoga, pranayama och meditation att ta med hem.
 • Individuella tips och stöd för att kunna genomföra egna fjällvandringar.

Du deltar i de aktiviteter som du önskar. Vill du ta det lugnt och bara njuta av den fantastiska fjällmiljön så gör du det. Det finns inga krav på prestation utan du känner efter vad du behöver och gör precis det som du vill.

Presentation av ledarna:

Karin är yogalärare, meditationslärare och religionsvetare, med en bakgrund som ledare inom stora organisationer. Under en långdragen sjukdom för några år sedan fick hon en chans att reflektera över sitt liv och insåg att hon ville byta bana och dela med sig av den yoga och meditation som gjorde henne frisk.

Karin är utbildad av Simon Krohn och Magdalena Mecweld och undervisar i olika yogaformer: hatha, vinyasa, flow, yin och restorative. I grunden är hon religionsvetare och det var under utbildningen som intresset för buddhistisk meditation och yogafilosofi föddes och som så småningom ledde fram till yoga och pranayama.

Kerstin trivs bäst när hon får vara utomhus. Hon har vandrat i svenska fjällen i många år och är gärna ute flera veckor i sträck, inte sällan ensam. Hon jobbar ideellt som stugvärd i STF:s fjällstugor som ligger i väglöst land längs vandringslederna i den svenska fjällvärlden.

”Det finns inget jag mår så bra av som av fjällvandring och jag längtar alltid till fjälls! Livet blir enklare här och mina egna små problem får helt andra dimensioner i det här storslagna landskapet.”

Anmälan och betalning

Anmälan görs i första hand via formuläret här på hemsidan. Frågor direkt till Karin via mail karin@yogavandring.se eller mobil 073-152 8163.

Vid anmälan betalar du 2000:-. Din plats reserveras när anmälningsavgiften har betalats. Resterande del betalas 2 maj.

Kammarkollegiet och resegarantin: 

Den här resan är försäkrad hos Kammarkollegiet enligt paketreselagen vilket innebär att du har en ekonomisk trygghet om resan skulle bli inställd.

Arrangör:

Arrangör är Nära utveckling AB som driver yogavandring.se. Kontakt: Ulrika Sandström ulrika@yogavandring.se, 070-617 2817

Biljetter

 • Yogavandring Abisko 12-17 juni

  2 000,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

Event Info: Events
bottom of page