top of page

lör 03 juli

|

Nösslinge

Yogavandringshelg i storskogen

Premiär för yogavandring längs Hallandsleden med extra lyxig mat och extra djup tyst storskog. Bad i sjön Mäsen för den som är sugen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Yogavandringshelg i storskogen
Yogavandringshelg i storskogen

Tid och plats

03 juli 2021 10:00 – 04 juli 2021 15:00

Nösslinge, 432 99 Nösslinge, Sweden

Om evenemanget

Premiär för en härlig yogavandring djupt in i Hallandsskogarna med förstklassig mat av kocken Mattias Svensson. Vi startar i vackra Nösslinge med yoga och fika på våffelcaféet och sedan ca 12 km vandring i storskogen, djupt in i tystnaden och med den stora sjön Mäsen i blickfånget då och då. Den här sträckan är bitvis rejält kuperad så var beredd på backar. Underlaget är mestadels väldigt fina små skogsstigar och även lite grusväg. Som vanligt pausar vi för närvaroövningar för att riktigt marinera oss i fågelsång och vindsus. Vi har fått med oss en god lunchlåda och äter utomhus.

När vi kommer fram till Karl-Gustav får vi lite fika och sedan blir det skön yoga inomhus innan vi avnjuter en 3-rätters middag tillagad av krögaren Mattias Svensson. Efter det är vi nog redo att bädda ner oss i de sköna sängarna på nyöppnade vandrarhemmet där.

På söndagen börjar vi med morgonyoga och meditation och sedan frukost. Den här dagen tar vi det lugnare och går 6-7 km  till Helén Andersson i Grimmared. På deras fina gård får vi en till lyxig måltid och en stunds yoga innan vi skjutsas tillbaka till starten.

Pris: 2490:- i 2-bäddsrum (Tillägg enkelrum 300:-)

I priset ingår: Fika, 2 luncher, 3-rätters middag, 3 yogapass, övernattning i bekväma sängar (badrum i korridoren), transport tillbaka till starten och guidad vandring med närvaroträning i naturen.

Ledare: Ulrika Sandström, beteendevetare, yogalärare och mindfulnessinstruktör, plus medhjälpare Catharina Henningsson.

Vad ska vi få äta? Maten förtjänar några extra ord. Mattias är en känd krögare i stan och drev tidigare Hus No 13 som var med i Whiteguide. Nu driver han våffelcafé i Nösslinge där vi ska fika. Sedan har han planerat servera (vegetariskt alternativ erbjuds):

Lunch lördag Nudelsallad med marinerad lax , soja majonnäs, sommar primörer

Middag lördag Förrätt: Sotad grön sparris sallad på vilda blad grön chilidressing Surdegsbröd med ost smör

Huvudrätt: Bakad majskycklingbröst , ljummen färskpotatissallad, bakad tomat, dragon majonnäs

Efterrätt: Vitchoklad pannacotta med rabarber

Och lunchen på söndagen serveras av en annan känd kreatör och matentreprenör, Helén Andersson, som drivit Torsåsens kyckling och en egen kycklingrestaurang. Kanske ni såg henne på TV i "halv åtta hos mig" för ett par år sedan.

Dela detta evenemang

Event Info: Events
bottom of page